Saturday, 30 June 2012

Alahaii JANG !



30 JUNE 2012
PKNS FC vs NEGERI SEMBILAN
FT 2 - 1

Negeri Sembilan bermula baik apabila mendahului 1 - 0..
rentak permainan mula berubah ketika PKNS fc menyamakan kedudukan...
Permainan garang yang dipamerkan PKNS membuatkan mereka menambah lagi jaringan..
keputusan kekal 2 -1 hingga tamat perlawanan..
Gol tunggal Negeri Sembilan dijaringkan FIRDAUS AZIZUL..
Kini skuad jang di tangga ke-5 dengan 45 mata dibelakang Selangor..
Kelantan merampas kedudukan di tangga teratas dengan 63 mata..

alahaiii...
bakpe ni jang oii...
kemon la...kemon la...
next game lawan Kelantan...
SEMANGAT !!

Friday, 29 June 2012

EURO da nak tamat...



shuhhhh....shuhhh...
*halau habuk !
erkk...boleh kaa habuk dihalau-halau ??
hahah
da lama tak update...
baru baik dari demam...huuu

sedar tak sedar EURO 2012 da nak habis da...
PORTUGAL ku kecundang akhirnya...
sob...sob... :(
abg DO tak buat leklok la...haha
tahniah la buat SPAIN yang mara ke final dan 'KALAHKAN' Portugal yeee...
*ayat macam geram...MACAM okie !
patutnye si gajah tu...ape tah name beliau...haha
pilih spain...sebenarnya si gajah tu pilih pasukan yang kalah la...aiyak
kang buat gajah kukus tau lah...
hehehe :D
actually kite jangkakan GERMAN yang ke final...
tapi ternyata jangkaan ku meleset kegawatan ekonomi...haha
ITALY yang ke final...
antara SPAIN dan ITALY korang sokong mana ??
kite tak tau la nak sokong mana...
dua-dua power... 50 - 50
rasa macam nak sokong SPAIN...
*even telah mengalahkan abg DO kuh ! hahah
sebab ape ?? sebab ade TORRES ! huhu
puih ! nak yang encem je kann...haha
okie...kite tengok je sapa yang jadi juara...
jangan lupa tau !
1 JULY 2012 @ 2.45 am
live kat astro...
rasanya TV3 pon ade kot...
kot la...korang tunggu je depan tv...
kalau tade padan muka !! kahkahkah
tapi dun wory lah...mesti ade punye... :)

*alamatnye lambat la bangun...tak sedar diri nak keje esoknye tuh ! haiyakk -..-

Monday, 18 June 2012

EURO 2012 kumpulan B



Group B : Portugal , Belanda , Jerman , Denmark
Tamat sudah game group B pulak...
Portugal dan Jerman mara ke peringkat seterusnya..
CR7 berjaya menjaringkan 2 gol dalam perlawanan menentang Belanda...
Akhirnya...dapat juga dia gol...huhu
banyak jugak la peluang Portugal nak jaringkan gol tapi dua je yang masuk...
jadilah....janji mara kannnn !
Tapi kesian dekat Belanda...mereka kalah sume game...
pulang tanpa mata pon...tape lah...bukan rezki dorang...
Dah nak kalah dengan Portugal nak buat cane kann...
yang pasti Belanda penah kalahkan Portugal masa mempertahankan kota Melaka dulu...
hahah..konon-konon nak nak amik hati penyokong Belanda...
pape pon yang pasti Portugal mara...
Impianku menjadi kenyataan...thanx CR7...
lepas ni Portugal vs Republik Czech...
haa...CR7...gol lah banyak-banyak tau !
huhu...
next tumpuan pada group C...
antara Spain , Itali , Croatia & Ireland...
agak-agak sape yang mara ??
tunggu dan lihat..........

Saturday, 16 June 2012

10 INFO TENTANG BAYI YANG ANDA TIDAK TAHU



1. Sekitar usia 3 bulan, bayi mula menelan air ketuban dan mengeluarkannya kembali sebagai air kencing. Ini untuk melatih sistem pencernaan dan perkumuhannya.

2. Bayi boleh menangis sejak di dalam perut lagi. Sekitar usianya 3 bulan, peti suara sudah mula terbentuk dan bayi sudah mula menangis tetapi dalam diam.

3. Seawal usia 4 bulan, bayi mula meneroka ruang di sekelilingnya. Dia mula bermain dgn tali pusatnya, menghisap ibu jarinya sendiri, berenang-renang, menendang sekelilingnya dan berpusing-pusing di dalam kantungnya. Tetapi lazimnya ibu yang baru pertama kali hamil tidak akan menyedari pergerakan bayi sehigga usianya 5 bulan.

4. Ketika usianya memasuki 4 bulan, bayi akan mula tersedu untuk melatih sistem pernafasan. Bila bayi tersedu, ibu dapat merasakan getaran halus atau denyut halus di perut.

5. Pada usia 5 bulan, bayi mula memberi reaksi kepada bunyi di luar perut ibunya dan akan menutup telinga dengan tangannya sendiri apabila mendengar bunyi kuat.

6. Sekitar usia 6 bulan, memori bayi mula terbentuk dan bayi dapat mengingati dan mengenali suara ibu bapanya dan mula meneroka anggota tubuh badannya.

7. Seperti kita, bayi di dalam perut juga bermimpi seawal usianya 7 bulan. Aktiviti bermimpi ini akan melatih perkembangan otak bayi.

8. Apabila otaknya sudah terbentuk, bayi akan dapat merasai kesakitan sejak di dalam rahim lagi. Apabila ibu tertekan atau stress, emosinya juga terganggu dan menyekat perkembangan mentalnya.

9. Sebaik sahaja deria rasanya terbentuk, bayi juga dapat merasa makanan yang dimakan oleh ibunya dan boleh mengerutkan dahinya dan memuncungkan mulutnya sebagi reaksi kepada rasa pelik makanan yang dimakan oleh ibu.

10. Sebaik sahaja lahir, pertama kali bayi membuka mata, anak matanya akan membesar untuk menampakkan kecomelannya untuk memikat hati orang di sekeliling terutama ibu bapanya. Sebab itulah bayi nampak comel.

EURO 2012 kumpulan A



group A : Poland , Greece . Republik Czech , Russia
tamat sudah game untuk group A..
dan yang mara adalah Republik Czech & Greece..
walaupun dalam kumpulan, Greece berkedudukan ke-3 mereka mara atas kiraan HEAD TO HEAD dan menyingkirkan Russia yang berada di kedudukan ke-2..
apa itu HEAD TO HEAD ??
tahh...kite pon tak berapa nak tau sangat...
tanyalah pada yang pakar...hehe
okie, lepas ni tumpuan kat group B pulak...
hope Portugal mara lah...
game malam ni dorang kena menang !!
come on CR7 !!
jaringkan lah gol...banyak-banyak pon tape...
menang okie !
huhuuuuuuuuu.. :)

EURO 2012 live on TV3



Live on TV3...

8 JUNE 2012
Poland vs Greece > 12.00 a.m

9 JUNE 2012
Belanda vs Denmark > 12.00 a.m

10 JUNE 2012
Ireland vs Croatia > 2.45 a.m

11 JUNE 2012
Ukraine vs Sweden > 2.45 a.m

12 JUNE 2012
Greece vs Republik Czech > 12.00 a.m

13 JUN 2012
Belanda vs Jerman > 2.45 a.m

14 JUN 2012
Sepanyol vs Ireland > 2.45 a.m

15 JUN 2012
Sweden vs England > 2.45 a.m

16 JUNE 2012
Greece vs Russia > 2.45 a.m

17 JUNE 2012
Belanda vs Portugal > 2.45 a.m

18 JUNE 2012
Itali vs Ireland > 2.45 a.m

19 JUNE 2012
England vs Ukraine > 2.45 a.m

22 JUNE 2012
Suku Akhir 2 > 2.45 a.m

23 JUNE 2012
Suku Akhir 3 > 2.45 a.m

28 JUNE 2012
Separuh Akhir > 2.45 a.m

1 JULY 2012
FINAL > 2.45 a.m

Credit : SOKERNET ( klik nak tau carta EURO 2012 )

kalah lagi



16 JUNE 2012
FELDA UNITED vs NEGERI SEMBILAN
FT 1 - 0

perlawanan malam ni serba tidak menjadi bagi skuad jang...
buktinya, tiada gol yang dapat dijaringkan...
peluang untuk menjaringkan gol pada minit-minit akhir juga tidak dapat diterjemahkan dalam bentuk gol...
*'diterjemahkan'...ikot ayat hafizal ahmad...hahah
skuad jang tidak dapat meneruskan rentak kemenangan...
mungkin terlalu berharap pada bintang import EFFA OWONA yang telah dikeluarkan...
kini skuad jang turun ke tangga ke-6 liga dengan 29 mata dibelakang Perak, Selangor dan Terengganu yang berkongsi mata dengan 30 mata...
Lions XII masih lagi menerajui liga dengan 47 mata diikuti Kelantan 41 mata..

Lions XII lawan Sabah...
FT 9- 0 !
terkejut ? terkesima ? terperanjat ? terlopong ? tergeleng-geleng ?
dan sume yang ter-ter lah...
ya...memang itulah keputusan perlawanan antara Lions XII dan Sabah..
jangan tak percaya...
jaringan terbesar untuk perlawanan malam ini...
main pingpong agaknya...
ke main ragbi...
moga jadi iktibar pada pasukan lain...
N9 tamo macam tu tau ! hehe

agak sedih jugak la N9 kalah...
baru je naik tangga da kene turun balik...
tape-tape...next match buat bebetul tau !
tamo main-main...
and kalau lawan ngan Lion XII tu jangan bolos banyak sangat...
tak kesah la lawan dengan mane-mane pon...
abg EJAI <farizal marlias> jaga gawang tu leklok...
buat macam rumah sendiri...sayang rumah tu...haha
okie ! sebelum merapu lebih lanjut lagi baik diam sekarang....ngee~

Friday, 15 June 2012

Middle Of The Year GA by Izzah & Amira



yeahhh...
kite join GA lagi...
da lame kann tak join GA...kannnn
harap-harap ade rezki...
jum la join !!
klik banner bawah ni ya :)


serius banyak hadiah dia...
rugi tak join !!
cepat-cepat jangan lepaskan peluang...
cuba nasib anda sekarang !
mana tau rezki anda...
join sebelum terlambat...

senarai sponser :

GadisIntanMenaip.bs.com -2x Header
Miraahussin.bs.com -3x Header
ErinKahar.bs.com -1x Doodle
Zaralyla Shop -3x Doodles
Bags Aholic -2x TopUp RM5
Handmade by Zliah -1x TopUp RM10
ShawlToLove -1x Voucher RM5
Dazzling Lens -10x Voucher RM10
Pink Lemon Closet -2x Voucher 5%
Sweetie Pretty Lens -5x Voucher 10%
De Closette -5x Voucher 5%
S h i d a h Tupperware -5x Voucher 5%
Azy Collection -5x Voucher 10%
LoveBag LoveBag -1x Voucher RM30
N.N.R Online Shop -1x Cincin
D'Golden Apple -1x Bawal Rose, 1x Bawal Lily & 1x Bawal Printed
Dee's Closet Shop -1x Rantai
Momo Chan Collection -1x Cincin
CAAH Mini Shoppie -1x Selendang & 1x Cincin
WeSellAlmostAnythingBaby -1x Lens
La Dva -5x Mix Shawl
Tudung Lovely Strawberry Collection -3x Tudung
Fluffy Bunny Haus -2x CD'S
Arissa Felt Craft -1x Keychain Craft Name
Dyanuraz Collection -6x Tudung
Iris Raudhah Collection -1x Jam Tangan Kristal
HaiLady CuteStuff -1x Jam & 1x Tudung Bawal
Mustachic -2x Handmade Sea Catcher
Vintage Instinct -1x Bag & 1x Rantai
Miss Qi Closet -2x Navy Dress
Perfumes -2x Dubai Perfumes Worth RM50
Hotz Mumma -2x Brooch
ScarfSweetHoney -1x Shawl
Little Panda FeltCraft -1x Keychain Craft
Mizna Online Shop -2x Tudung Bawal & 2x Inner Bunga
DarlineBoutique.bs.com -3x Dress (Hijau, Merah & Hitam)
PinkUmmi -6x Apam Polka Dot
SweetyBeautyShoppe -1x Tudung Bawal
Blog StoryCikHoneyBee -3x Voucher RM5 pembelian DVD Korean *Updated: Hadiah ditukar.

kite nak tag :

Contest Blog Super Kawai by Bubu



yuuhuuuuu !
meh sini...baca sini...
kite join GA dari BUBU ni...
terima kasih la pada BUBU sebab invite kite..
nak balas balik pengorbanan beliau meng'invite' kite, so....join la kann...
hehe :P


jom la kawan-kawan...
syarat-syarat pon senang je...
macam kacang goreng je...huhu
join sebelum terlambat...
hadiah pon best jugak...
sape-sape yang jarang topup or malas nak pegi beli topup tu...
haaa, ni peluang korang nak dapatkan topup secara percuma...
bukan senang orang nak kasi free tau...
mane nak cari !!
tu pon kalau korang bertuah la...hehe
so...cepat la...klik dekat banner atas tu ya...

kite nak tag :
izzah
nina
nanad

*BUBU.....kite nak hadiah tu boleh ?? heeeee~

Wednesday, 13 June 2012

Berakhirnya BADI




FRIENDLY MATCH
12 JUNE 2012
MALAYSIA vs SINGAPORE
FT 2 - 0

Perlawanan timbal balik antara Malaysia dan Singapore berlangsung di stadium Shah Alam..
Badi selama 8 tahun kepada Singapore berakhir semalam..
Keputusan 2 - 0 memberi kepuasan kepada penyokong..
Kali terakhir Malaysia menewaskan Singapore ialah pada 12 Julai 2004 di Stadium Cheras, Kuala Lumpur juga 2 - 0..
Penyerang Negeri Sembilan, AHMAD SHAKIR MD,ALI menjaringkan gol pembukaan seawal minit ke-18..
Pasukan pelawat membalas serangan namun mengecewakan apabila rembatan Aleksandar Duric berjaya ditepis KHAIRUL FAHMI CHE MAT tiga minit kemudian..
Stadium Shah Alam bergema dengan sorakan penyokong tuan rumah apabila rembatan deras AZAMUDDIN AKIL menerjah jaring pada minit ke-30, namun dibatalkan pengadil dari Thailand, Tee Ti Chai gara-gara ofsaid..
Harimau Malaya semakin garang sebaik babak kedua bersambung dan pada minit ke-62, kapten pasukan SAFIQ RAHIM berjaya menggandakan jaringan menerusi sepakan percuma..
Tambah derita lagi, pasukan Singapore terpaksa beraksi dengan 10 pemain apabila Mustafic Fahrudin dilayangkan kad merah gara-gara mengasari NORSHAHRUL IDLAN TALAHA..
Pada minit ke-70, pemain gantian SHAHURAIN ABU SAMAH nyaris menambah jaringan namun dibatalkan kerana bola terlebih dahulu dikesan terkena tangan dan dilayangkan kad kuning...
keputusan 2 - 0 kekal hingga tamat perlawanan..
Kedua-dua pasukan sebelum ini sekadar seri 2 -2 dalam aksi persahabatan pertama di Stadium Jalan Besar , Singapore jumaat lepas..


Tahniah HARIMAU MALAYA !!! 
Teruskan kebangkitan anda...
prestasi macam ni lah kite nak...huhu
AAAUMMMM :)

*Anyone...please take me as a sport reporter !! hahahahaha.....

Friday, 8 June 2012

perlawanan pembukaan EURO 2012



8 JUNE 2012
POLAND vs GREECE
FT 1 - 1

haaa...da mule da saingan EURO 2012...
demam bola !!!
lambat la tido lepas ni...hehe
kite tengok je sape la yang juara kannn !!
yeahhhhh ! >_<

MALAYSIA vs SINGAPORE



FRIENDLY MATCH
MALAYSIA vs SINGAPORE
8 JUN 2012
FT 2 - 2

perlawanan yang bermula agak perlahan dengan kedua-dua pasukan tidak dapat
menembusi barisan pertahanan lawan masing-masing...
Pada minit ke 43, pemain gantian AZAMUDDIN AKIL
membuka tirai jaringan dengan melakukan hantaran cantik kepada SAFEE yang telah menggelecek masuk ke
dalam kotak penalti sebelumdihantar semula kepada penyerang Pahang itu..
Kapten pasukan Malaysia, SAFIQ RAHIM,  memberi kelebihan 2-0 untuk Malaysia 
dengan rembatan ke sudut kanan gawang hasil tendangan percuma.
pasukan Singapura mendapat peluang keemasan menerusi sepakan penalti apabila dikasari APEK dalam kotak penalti tapi berjaya diselamatkan oleh APEK..
Walaubagaimanapun Ng (reff) telah memberi AIDIL kad kuning
dalam minit kontroversi dan menghadiahkan pasukan tuan rumah tendangan percuma
dalam kotak yang disepakmasuk oleh Shahdan Sulaiman...
Shahdan sekali lagi bertindak
baik pada minit terakhir dengan hantaran lintang kepada Qiu Li yang terus
merobek pintu gol Malaysia untuk gol penyamaan..

Apelah reff ni...tu pon kene kad kuning ke ??
salah ke AIDIL cakap "YES" ??
tak habis belajar english la tuh...
ouh my english !!

kursus guru prasekolah





baru je balik dari kursus...
kat CITY VILLA HOTEL, KL...
da graduate da pon...huhu
mule-mule dapat surat suruh pegi tu...
hallamak....sentap hati tamo pegi...
lame kot...2 weeks !!
tapi ape boleh buat...wajib !
penat la jugak...cam budak kolej pon ade gak...
pagi sampai malam ade kelas...
kene wat assignment pulak tu...
tambah dengan exam...haishhhh..
memang la...huuuu
lame-lame best la jugak even penat...
dapat ahli kumpulan akak-akak yang sangat sporting !!
pensyarah pon sporting habis !!
banyak aktiviti kitorang buat dalam kelas...
jadi budak kecik balik...name pon guru prasekolah kannnn...haha
ishhh...memang best la...


kene present kat depan... *nervous beb !!

kumpulan TULIP MEKAR :)

dengan kak ATIE :)
kelas MAWAR >_<





video

kenangan !! banyak lagi tapi malas nak upload...hehe
sory la kalau video tu tak clear...
tu kitorang kene reka lagu yang menggambarkan perasaan bile datang kursus tu..
dan.....itu lah hasil nye...panjang lagi sebenarnnye...
amik yang pendek jela ehhh...taleh tangok lebih-lebih...harharhar
jangan marah ye najwa latiff....ngee~


Doodle Jersey Euro Saya





yuhuuu...
lama gila tak buka belog ni...
RINDU !!! haha
okie...da buka je terus masuk segmen ni...
kan demam euro sekarang kannn...

kite nak nak pilih PORTUGAL la...
nombor jersey 7..
kasut nak warne merah je...padan kann dengan warne baju..huhu

okie...sape-sape yang minat bola tu jum la join !!
kite nak tag :
qihah
miraa
feyka

tu jeee...sape-sape nak doodle yang cute tu jum la >_<
klik kat gambar atas tu yee...